Afspraken zijn er om niet na te komen.

Afbeeldingsresultaat voor afspraken maken en nakomenDat is mijn ervaring met de basisschool van Grote Broer in ieder geval.

Hij gaat naar een normale basisschool en doet het daar prima.  Met wat lichte ondersteuning en de juiste afspraken. Een van de afspraken is dat hij niet meedoet met het gewissel van de plekken in de klas;  een vaste plek geeft duidelijkheid.
Geen groepsgebeuren; gewoon alleen in de hoek van de klas, met zijn gezicht naar het bord.

Klinkt duidelijk toch? En toch proberen ze hem elke vakantie weer een andere plek te geven. De eerste paar keer is het ze gelukt, het was simpelweg niet gecommuniceerd en ik kom ook niet elke dag op school.
Hadden ze hem toch binnen 1 week 3x verschoven, omdat die plek “niet werkte”.

Met een juf die zelf ADHD heeft, zou je denken dat ze snapt dat elke keer wisselen:
a) tegen de afspraak is
b) juist nog veel meer onrust geeft
c) vooral tegen de afspraken is

Vorige week, 1 dag voor de voorjaarsvakantie, kwam er weer een mail van juf. Ze had hem een nieuwe plek gegeven.
Ze vond dat deze plek niet goed voor hem was en het niet werkte, dus wilde ze wat anders “proberen”

Moedeloos wordt je er van. De IB-er doet hard haar best om mijn zoon te laten mislukken en mocht zich, na een klacht, niet meer met hem bemoeien. Ik vermoed dat zij hier mede achter zit. De directrice die mijn klacht had behandeld, geeft ineens niet thuis en het is nu vakantie, dus zal er weinig reactie meer gaan komen..

Een andere school is helaas geen optie ivm de afstand.Gerelateerde afbeelding

Nu even een weekje bij komen en vanaf volgende week weer naar school met brandende fakkels, hooivoorken en pek en veren om de strijd weer aan te gaan.

Ik ben er klaar voor.

2 gedachtes over “Afspraken zijn er om niet na te komen.

  1. CeeCee zegt:

    Heel herkenbaar, die moeite met afspraken nakomen, En inderdaad, om moedeloos van te worden soms. Maar ja, ophouden om met hooivorken en fakkels richting school te gaan om voor de 100e keer aan die afspraak te herinneren is helaas ook geen optie…

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie